Csongor napja van. | 2024.04.16

Lakatos Miklós, a politikai vállalkozó

2016-01-18 19:18:04
Lakatos Miklós neve nem ismeretlen. 2003-ban a szabolcsi Demecserben vétette észre magát mint választási „tanácsadó”, majd 2010-ben Nyíregyházán panaszolta be a hatóságnál a szocialista önkormányzatot.

Kolompár Orbán kérésére nyertük meg Demecserben a választást az MSZP–SZDSZ által támogatott Kiss Gyulának – nyilatkozta Lakatos Miklós, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának megyei vezetője, aki közölte: tizenegy autóval szállították a romákat szavazni, és mintegy 300 voksot köszönhet nekik a kormánypárti jelölt.

Ez a bevezetője egy 2003-as cikknek, ami a Magyar Nemzetben jelent meg. Lakatos akkor elkötelezett baloldaliként mindent elkövetett azért, hogy az MSZP-SZDSZ jelöltjét, Kiss Gyulát tegye a demecseri polgármesteri székbe. A lapnak elmondta, hogy: „a kampány idején járták a cigánytelepet, és agitáltak, a választás napján pedig 11 autóval szállították a romákat szavazni, és rávették őket, hogy Kiss Gyulára voksoljanak. Állítása szerint Kiss Gyula 1547 szavazatából 300-at szereztek meg ilyen módon. Ez szerinte el is döntötte a választást, hiszen ha ez a másik oldalon szerepel, a fideszes Fáky Lászlóné nyert volna.” Lakatosnak a szocik – a cikk szerint -„azt ajánlották, hogy a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma részt vehet egy olyan kht. alapításában, amely romákat alkalmazott volna különböző nagyberuházásokon." Az ígéretet azonban nem váltották be, a Nyírség Foglalkoztatási Közhasznú Társaság akkor már gyakorlatilag megalakultnak volt tekinthető, hiszen már felügyelőbizottsága is volt, amelynek tagja Tukacs István nyíregyházi akkori alpolgármester, az MSZP akkori Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

tukacs_istvan.jpg

Tukacs István

Persze lebukott Lakatos, a választást meg kellett ismételni, ahol a fideszes jelölt nyert, aki a szavazatok kétharmadát szerezte meg.

Nem ez volt az egyetlen bebukott biznisze Lakatosnak. 2010-ben feljelentetést tett Nyíregyházán azért, mert bontási munkát végeztek a nyíregyházi önkormányzat megbízásából és egy veszélyes anyagot is tartalmazó építési törmelék megsemmisítését nem ők végezhették el, hanem egy másik cég, Lakatos szerint ötszörös áron. Ekkor szintén a Magyar Nemzetnek politikai krédóját is elmondta a vállalkozó:

– Én 2006-ban is az MSZP-nek kampányoltam, gyűjtöttem a kopogtatócédulákat Csabai Lászlóné polgármester asszonynak és Veres János megyei elnöknek is. Én attól, hogy most csalódtam bennük, továbbra sem leszek jobboldali, de ezt a képtelenséget akkor sem lehet eltűrni.

veres_janos.jpg

Veres János

Lakatos Miklós most azt állítja, hogy a miskolci önkormányzatnak volt egy fotója Pásztor Albertről, amit neki kellett volna eljuttatni a sajtónak. Még egyszer: a miskolci önkormányzatnak van egy felvétele, amit nem ők adnak át például a Blikknek, hanem azt egy nyíregyházi baloldali vállalkozónak kell eljuttatni a sajtónak. Ráadásul Lakatos Pásztor Albertnek azt mondja, hogy őt nem érdekli Kriza Ákos és Orbán Viktort is utálja.

pasztor_albert.jpg

Pásztor Albert plakátja

Erre mondják, hogy nem túl életszerű.

(írás és fotók www.minap.hu) címlapfotó youtube