Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-01-15 16:38:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás az ország területén szombat estig

    Eleinte borult lesz az ég, de északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Egyre inkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére húzódik vissza a csapadék, ott estig még előfordul gyenge havazás. Délkeleten kezdetben eső, havas eső is várható. Szombaton gyengén vagy változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, délkeleten azonban délutántól már erősebben  megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy hózápor fordulhat elő. Szombaton az északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérik erős széllökések. Éjszaka elsősorban délnyugaton foltokban köd képződik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között várható, de északkeleten a hóval borított, kevésbé felhős helyeken -10 fok körül valószínű.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között alakul.


    Időjárási helyzet Európában

    Ciklonok helyezkednek el Olaszországtól Skandináviáig, sokfelé borult, csapadékos időjárást okozva. A kontinens északkeleti területein havazás, másutt eső a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten általában -10, a Skandináv-félsziget északi tájain -20 fok alatt marad. Közép-Európában többnyire 2 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Anticiklon alakult ki Európa délnyugati és délkeleti szélén, napos, eseménytelen, enyhe időt hozva a térségbe. A déli országokban 10 és 16 fok közé melegszik fel napközben a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik.