Auguszta napja van. | 2024.03.29

Családszervezet: erősíteni kell a házassághoz való pozitív hozzáállást

2016-01-15 08:07:54

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) és a hozzájuk hasonló civil szervezeteknek feladata, hogy a családhoz, a házassághoz, az anyasághoz való pozitív hozzáállást erősítsék - emelte ki a szervezet tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

    Szabó Endre arról beszélt, hogy előző nap egy felmérésben azt látta, a magyar fiatalok mindössze 5 százaléka utasítja el a házasságot, több mint 90 százalék fölött van azok aránya, akik elfogadják azt. A társadalom alapját a családok adják, annak alapja pedig a házasság - mondta a KCSSZ elnöke, aki szerint a felmérés eredménye arra utal, hogy a magyar társadalom család- és gyermekbarát.
    Kitért arra is, hogy a genderelmélet az 1960-as években az Egyesült Államokból indult, és az volt a lényege, hogy a család életéből az édesapák is jobban vegyék ki részüket. Mostanra - mint mondta - elsősorban Európa nyugati felében ez az elmélet odáig jutott, hogy az egyén dönthessen arról, hogy férfiként vagy nőként élhesse le az életét biológiai nemétől függetlenül. "Ez teljesen nonszensz" - fogalmazott Szabó Endre.
    Kérdésre válaszolva elmondta: a KCSSZ nem gondolja, hogy ellenezni vagy bírálni kellene például a homoszexualitást, szövetségük a család és az anyaság tisztelete mellett teszi le a voksát. A hagyományosabb értékrendet képviselő családokat képviselik - közölte Szabó Endre, ugyanakkor hozzátette: "más még képviselhet mást, demokrácia van".