Auguszta napja van. | 2024.03.29

MÁV: fokozott jegyellenőrzés a Budapest-Hatvan vonalon

2016-01-14 12:16:41

Januárban többször is fokozott jegyellenőrzést tart a MÁV-START a Budapest-Hatvan vonal elővárosi vonatain - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

    Közleményükben azt írták, az intézkedés célja, hogy visszaszorítsák az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, illetve ráirányítsák a figyelmet az előzetes jegyvásárlás fontosságára.
    Kifejtették: a célellenőrzések alkalmával esetenként már a felszállás előtt, a peronon is kérhetik az utasoktól a jegyeket, bérleteket. Éppen ezért a MÁV-START minden, az ellenőrzés során érintett állomáson és megállóhelyen - a pénztár üzemidejében, illetve a jegykiadó automatákból - biztosítja a menetjegyváltást. A vonatokon viszont már nem lehet jegyet vásárolni - tették hozzá.
    A vonatokon több jegyvizsgáló dolgozik majd, hogy a jegy nélkül utazókat minél előbb kiszűrjék és leszállítsák a szerelvényről. A kiemelt ellenőrzés hatósági kíséretét a Készenléti Rendőrség biztosítja - írta a MÁV, jelezve: a rendőrök jelenlétének köszönhetően a korábbi alkalmakkor sem történt atrocitás.
    Kitértek arra is, a tavalyi elővárosi akciók tapasztalatai szerint jellemző, hogy a vonatokra várakozók csak az ellenőrzést észlelve igyekeznek a menetjegyüket megvásárolni. "Gyakran az utolsó pillanatban sietnek a személypénztárakhoz, hirtelen megnövelik a sorban állás, várakozás időtartamát" - közölte a vasúttársaság, amely ezért azt kéri, hogy az utasok a menetjegyváltási lehetőségekről előre tájékozódjanak, és az utazásuk megkezdése előtt vásárolják meg jegyüket.