Emma napja van. | 2024.04.19

Születésnap - A hatvanéves Széles Sándor ismét együtt a Gyurta-csapattal

2016-01-12 12:27:11

Az éppen kedden hatvanéves Széles Sándor munkába állt, s arra készül, hogy tevékenységével hozzásegítse leghíresebb tanítványát, Gyurta Dánielt a 200 méteres mellúszás olimpiai bajnoki címének megvédéséhez.

    A mesteredző kedden az MTI-nek elmondta, hogy délelőtt a Magyar Úszó Szövetségben ünnepségen köszöntötték születésnapja alkalmából, délután pedig már ismét a Komjádi uszodában van jelenése az UTE úszóműhelyének vezetőjeként. 
    "Mögöttem van végre a kórházi időszak, olyannyira, hogy már hétfőn bekukkantottam a Komiba, beszélgettem a közvetlen stábtagokkal, edzőkollégáimmal, Kovácshegyi Ferivel és Virth Balázzsal, s most már ez rendszeresen így lesz - nyilatkozta a szakember. - Újra bekapcsolódtam a felkészítésbe, ismét edzésterveket írok, és persze Danival is felvesszük a közös munkát. Ráadásul időközben új edzők, új versenyzők is érkeztek a klubhoz, ez is feladatot kínál számomra."
    Széles Sándor az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőként az elmúlt bő évtizedben sikert sikerre halmozott első számú versenyzőjével, Gyurta Dániellel, akivel 2004-ben Athénban olimpiai ezüstöt, négy esztendeje, Londonban pedig ötkarikás aranyérmet ünnepelhetett, miközben közös ténykedésük eredményeként a tanítvány világ- és Európa-bajnoki címeket is nyert normál- és rövidpályás medencében egyaránt.
    Széles Sándor tavaly betegedett meg súlyosan, a nyári kazanyi világbajnokságon kórházba került, s csak többnapos ápolás után engedték haza, itthon pedig hónapokig tartó rehabilitációt követően mostanra jött rendbe. 
    "Meggyógyultam, ismét jó állapotban vagyok, munkakedvem a régi" - mondta a mesteredző. Leszögezte: bízik benne, hogy Gyurta Dániel a nyáron, Rióban is képes lesz olimpiai győzelemre a 200 méteres mellúszásban.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó