Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új műsorvezetőt kap a Ridikül

2016-01-10 17:38:03

Új csapat - kapitányokkal, Tatár Csillával és Harsányi Leventével folytatódik januárban a megújuló Magyarország, szeretlek! című vetélkedő, a Ridikül műsorvezetője pedig Dióssy Klári lesz a hónap végétől - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.

    Az összegzés szerint a Magyarország, szeretlek! további sikere, újabb nézői csoportok megnyerése érdekében megújul a műsor, ennek első lépcsőjeként az eddigi két csapatkapitányt, Jakupcsek Gabriellát és Csiszár Jenőt váltja Tatár Csilla és Harsányi Levente. A műsorvezető Szente Vajk marad. 
    A két új csapatkapitány a héten már részt vesz a próbafelvételeken, és az azt követő forgatásokon is, így a nézők hamarosan "élesben" is találkozhatnak velük a képernyőn. 
    A produkció az MTVA belső, saját gyártásában készül a 2016-os téli-tavaszi évadban, a változás megtakarítást is hoz az MTVA gazdálkodásában. A gyártó figyelemmel lesz arra, hogy Tatár Csilla kismama, "minden lehetséges módon segíteni fogja őt a baba kiszolgálásában" - tartalmazza a közlemény. 
    A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendelésére az MTVA által gyártott műsort vasárnap esténként mintegy 500 ezren nézték előbb az M1, majd annak átalakulását követően a Duna csatornán.
    A közmédia népszerű női beszélgetős műsorában január utolsó hetétől Dióssy Klárit láthatják a nézők a műsorvezetői fotelben. 
    A közlemény szerint az Apropó Média Kft. által készített műsor évek alatt tornázta fel nézettségét a mostani 300 ezer körüli szintre, a közmédia célja azonban, hogy újabb nézői csoportok csatlakozzanak a műsorhoz és az azt kísérő "Ridikül Klubokhoz", illetőleg a Ridikül című újsághoz is. Kimondott célja a közmédiának, hogy e témakörben a Ridikül a legnépszerűbb női beszélgetős magazinná váljon. 
    A továbbiakban a televíziós műsorhoz rádiós produkció, nyomtatott és online média is kapcsolódik, amelyek a beszélgetéseken túl hasznos tanácsokkal is ellátják majd a közönséget, a nőket érintő szinte valamennyi kérdésben.
    A Ridikül című műsorral a közmédia hosszú távon számol, ezért folyamatosan fejleszti a műsort és a hozzá kapcsolódó egyéb tartalmakat. "Dióssy Klári személye - a népszerű műsorvezető eddigi pályafutása alapján különösen - segítség e célok elérésében". 
    Dióssy Klárit a Ridikülben először január 25-én 17 órakor láthatják a nézők a Duna csatornán.
    Az MTVA közleményében köszönetét fejezte ki a két műsor eddigi alkotóinak, köztük Jakupcsek Gabriellának.