Andrea napja van. | 2024.04.18

Jobbik: strómanok mögé bújva vették meg a turai kastélyt

2016-01-09 18:35:00

A Jobbik szerint strómanok mögé bújva Orbán Viktor miniszterelnök családjához tartozó személy lehet a turai kastélyt decemberben megvásárló cég valódi tulajdonosa. 
Szilágyi György országgyűlési képviselő a cég Andrássy úti székhelye előtt szombaton tartott sajtótájékoztatóján felidézte a 444.hu hírportál csütörtöki cikkében leírtakat. Eszerint a turai Schossberger-kastélyt decemberben megvásárló, 2015 nyarán alapított TRA Real Estates Kft. 200 millió forintért áron alul jutott az ingatlanhoz, és a vállalat egy illetékbefizetését a kormányfő családjához tartozó személy intézte.
    Mint fogalmazott, ha a hírportál által nyilvánosságra hozott illetékbefizetési igazolás valódi, Orbán Viktor december elején könnyen kérhette a parlamentben: tegyék szóvá, ha valamelyik családtagja közbeszerzésen indul, hiszen akkor már bizonyos lehetett abban, hogy ők a "fontosabb ügyekben elbújtak a strómanok mögé". Ha pedig a dokumentum hamis, "Orbán Viktor legyen férfi, és jelentse ezt ki" - tette hozzá a politikus.
    Szilágyi György megjegyezte: ha egy cég bejelentett székhelyén nem található akár a cég, akár az ügyvezető nevét szerepeltető tábla, az adózás rendjéről szóló törvénynek megfelelően fel kell függeszteni a vállalat működését, amíg helyre nem áll a törvényes rend. Ez ügyben a Jobbik bejelentéssel él a NAV-nál - fűzte hozzá.