Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fejleszti tiszavasvári üzemét a budapesti Járműszerelvényt Gyártó Zrt.

2016-01-09 07:49:30

Fejleszti, újabb csarnokot építtet tiszavasvári üzemében a budapesti Járműszerelvényt Gyártó Zrt. - közölte a magyar tulajdonú társaság vezérigazgatója az MTI-vel.
    Forgács József Péter elmondta, hogy a cég a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban lévő telephelyén a harmadik üzemcsarnokot építteti fel, amely várhatóan június 30-ig készül el.
    A beruházás értéke a csarnok technológiai felszerelésével és az épületben létesülő új irodai résszel mintegy 400 millió forint. A saját forrás mellett 200 millió forint összegű pályázati támogatást szeretnének felhasználni, amely elbírálás alatt van. Ezzel a 2012-ben kezdődött fejlesztés eléri az egymilliárd forintos beruházási értéket.
    A vezérigazgató kiemelte: a fejlesztést követően azt tervezik, hogy önállósul a tiszavasvári üzem, saját könyveléssel és elszámolással rendelkezik majd.
    A beruházás létszámfejlesztéssel is jár, a mostani 65 alkalmazott száma 90-re nő majd a szabolcsi telephelyen.
    Forgács József Péter hozzátette: a zrt. célja, hogy az önállósuló tiszavasvári üzem a cég 2015-ben az előzetes számítások szerint elért 3,5 milliárd forint összegű árbevételének a felét hozza a következő években.
    Tavaly a telephely bevétele a még nem végleges adatok alapján mintegy 800 millió forint volt.
    A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. a múlt évben több mint 400 milliós árbevétel-növekedést ért el, a 2014-es 3,1 milliárd forinthoz képest.
    A társaság vasúti személykocsikhoz gyárt belső szerelvényeket, a vagonok üléseinek kivételével szinte mindent. Így például ajtókat, ablakokat, azok korszerű vezérlésével, mozgatás-technikájával együtt, valamint poggyásztartókat, információs paneleket, üveg válaszfalakat, burkolatokat, fogantyúkat, légcsatornákat, légbefúvó rácsokat és különböző tartókat, gyűjtőket.
    A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a termékek 99,85 százalékát exportálják.