Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jobbik: Budapestnek felelős és kiszámítható politizálásra van szüksége

2016-01-08 20:10:00

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester hónapok óta bizonytalanságban tartja a fővárosiakat, pedig Budapestnek "felelős és kiszámítható politizálásra" lenne szüksége.

    Az ellenzéki párt pénteken az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy a budapestieken kívül a bizonytalanság azokat is érinti, akik részei a főváros mindennapjainak. A Jobbik szerint azzal kellene foglalkozni, hogy a Budapest környékén élő több százezer ember hogyan fog biztonságosan és kiszámítható módon eljutni a munkahelyére, iskolájába.
    Az ellenzéki párt Tarlós István pénteki sajtótájékoztatójára reagált, melyen a főpolgármester egyebek mellett a tömegközlekedés finanszírozásának kérdéseiről beszélt. A városvezető azt közölte, hogy a főváros költségvetésének elfogadásáig - ami várhatóan február 17-én történik meg - az agglomerációs járatok biztosan közlekedni fognak. Azt is mondta, hogy a tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén elhangzott, az agglomerációs közlekedést nem kell a fővárosnak vállalnia.
    A Jobbik szerint a miniszterelnök és a főpolgármester nyilatkozatai után az utóbbi hónapokban rendre csak a kérdések szaporodnak.