Tivadar napja van. | 2024.04.20

Vádat emeltek egy fiatal férfi ellen, aki több nővel is erőszakoskodott

2016-01-08 09:11:09

 

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség szeméremsértés, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 19 éves férfival szemben, aki a vád szerint három nőt is megtámadott a fővárosban - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész pénteken.

 

    Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint a férfi 2015. június 12-én a késő esti órákban egy budapesti, II. kerületi kozmetikai szalonban támadott meg egy nőt, beszorította sarokba, majd a sértett határozott tiltakozása ellenére arra kényszerítette, hogy végignézze, ahogy a férfi önkielégítést végez. Ezután kiborította a nő táskáját, elvette 24 ezer forintját és távozott a szalonból.
    Pár hónappal később a vádlott egy hét leforgása alatt újabb két nőt támadott meg a fővárosban. Szeptember 3-án egy a XXI. kerületi Árpád utcán sétáló nőre támadt azért, hogy szexuális kapcsolatba lépjen vele. Követte a nőt, majd megragadta a karját és megfenyegette, hogy megszúrja, ha segítségért kiált. Ezután "felszólította a nőt arra, hogy rajta szexuális cselekményt végezzen", de amikor látta, hogy a kitartóan ellenszegülő sértett nem engedelmeskedik neki, egy idő múlva felhagyott szándékával - írta az ügyészség, hozzátéve: a sértettnek sikerült elmenekülnie, pénzét azonban a féri elvette. 
    Néhány nappal később, szeptember 9-én egy csepeli társasház előtt szólította meg a következő áldozatát, akit arra kért, engedje be őt a házba, mert nincs hol aludnia. A nő megsajnálta és beengedte a férfit a lépcsőházba, aki azonban követte őt a lakása ajtajáig. Amikor a sértett belépett a lakásba, a vád szerint a férfi az ajtót erővel benyomta, a nőt két kézzel fojtogatni kezdte, a hajánál fogva megragadta, majd egyszer meg is ütötte. A nő védekezése és hangos kiabálása miatt végül a férfi elmenekült a helyszínről. 
    A kerületi ügyészség több bűncselekménnyel is vádolja a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit, aki halmazati büntetésként akár hét és fél évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.