Emma napja van. | 2024.04.19

Alpesi vk - Miklós Edit kíváncsian várja a szokatlan lebonyolítású lesiklóversenyt - ELŐZETES

2016-01-08 07:42:51

 Kíváncsian várja a megszokottól eltérő lebonyolítású lesiklóversenyt a női alpesi sízők világkupa-sorozatában Miklós Edit, aki szombaton és vasárnap az ausztriai Zauchensee-ben áll rajthoz.

    A viadalra eredetileg St. Antonban került volna sor, de ott nem volt elegendő hó, ezért a nemzetközi szövetség (FIS) Zauchensee-nek adta a rendezés jogát. A szombati lesiklás - egy helyett - ezúttal két sprintfutamból áll, s az összesített időeredmények alapján alakul majd ki a végeredmény. 
    A helyszín nem ismeretlen a lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit számára, 2007-ben ugyanis itt ért el hatodik helyet az ifjúsági világbajnokságon. A csíkszeredai születésű síző a legutóbbi lesiklóviadalon, december 19-én Val d'Isere-ben kilencedik lett, s pályafutása során harmadszor végzett a legjobb tízben vk-futamon. A 27 éves versenyző a szakági pontverseny 17. helyéről várja a szombati folytatást.
    "Még sosem versenyeztem ebben a lebonyolításban, de kíváncsi vagyok, hogy milyen, tulajdonképpen lesz egy második esélyünk javítani, ha az első futamban nem sikerül hibátlanul mennünk" - idézte a Magyar Sí Szövetség közleménye Miklós Editet, aki az utóbbi két hétben Ausztriában és Olaszországban edzett, igaz, szinte mindenhol kevés volt a hó, így nehéz volt megfelelő pályákat találnia.
    "Egyébként ismerem és kedvelem Zauchensee-t, már többször versenyeztem ezen a pályán, a szokatlan lebonyolítás pedig a felkészülésemet egyáltalán nem befolyásolta, ugyanúgy edzettem, ahogyan korábban is" - mondta a tavalyi St. Moritz-i lesikló vk-versenyen harmadik Miklós Edit.
    Zauchensee-ben szombaton 9.30 órakor rajtol el az első, majd 11.30-kor a második lesiklófutam, a szuper-óriásműlesikló versenyt pedig vasárnap 11.30-tól rendezik.