Auguszta napja van. | 2024.03.29

Donald Trump cége kivonná beruházásait Nagy-Britanniából

2016-01-07 07:03:35

 

Miután az Egyesült Királyság parlamentje napirendre vette Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns esetleges kitiltását az országból, Trump cége bejelentette: amennyiben a parlament megszavazza a kitiltást, annak következményei lesznek. 

 

    Donald Trump cég-konglomerátumának vezérigazgató-helyettese, George Sorial közleményben jelentette be, hogy amennyiben a londoni parlamentben a kitiltás mellett határoznának, a milliárdos leállíthatja folyamatban lévő, nagy értékű beruházásait Skóciában.
    "A Westminster veszedelmes precedenst teremtene, és azt a rossz üzenetet küldené a világnak, hogy az Egyesült Királyság ellenzi a szólásszabadságot" - fogalmazott Sorial a Fox televíziónak adott nyilatkozatában. Hozzátette: egy ilyen döntés elidegenítene Nagy-Britanniától sok olyan amerikai állampolgárt is, aki Donald Trump híve és támogatója.
    A republikánus elnökjelölt-jelölt muszlimokkal kapcsolatos néhány megjegyzése keltett felháborodást, s emiatt a szigetországban két petíciót is kezdeményeztek, mindkettőben az amerikai milliárdos kitiltását szorgalmazzák. A petíciókat eddig több mint ötszázezren írták alá.
    Donald Trumpnak golfpályái vannak Skóciában, és cége további beruházásokat tervez skót földön.