Emma napja van. | 2024.04.19

Uniós szintű találkozóra hívta Németország, Dánia és Svédország szakpolitikusait az uniós bizottság

2016-01-05 15:25:46

 

Találkozóra hívta Németország, Dánia és Svédország szakpolitikusait szerdára az Európai Bizottság az újonnan bevezetett határellenőrzések megbeszélése ügyében, valamint az érintett országok közötti vitás kérdések uniós szintű rendezése céljából - közölte Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációügyi biztosa Twitter-üzenetében kedden.

 

    A migrációügyi biztos szerint "Schengen nagyon fontos, de nagy nyomás alatt van", ezért javasolta a magas szintű találkozó összehívását a lehető legközelebbi időpontra. 
    Bizottsági álláspont szerint az érintett országok intézkedései a közrend és az államok belső biztonságának megóvása érdekében megtehetőek, ugyanakkor az uniós állampolgárok szabad mozgásának elsődleges szempontnak kell maradnia.
    Eddigi rendelkezésre álló információk szerint a találkozón Morgan Johansson svéd migrációs miniszter, Inger Stoejberg dán bevándorlásügyi miniszter és Ole Schröder német belügyminisztériumi államtitkár vesz részt.
    Svédország november 12-én állította vissza határainak ideiglenes ellenőrzését a menekültválságra hivatkozva, valamint hétfőn megerősítette a Dánia felől érkező közúti és vasúti áruszállítás ellenőrzését is.
    Dánia válaszlépésként hétfőn azonnal ellenőrzést vezetett be ugyanezzel az indokkal a német határszakaszon, migránsok százait tartóztatva fel ezzel.
    Németország már szeptember közepén visszaállította határainak ideiglenes ellenőrzését, elsőként az Ausztria felől érkezők regisztrálása érdekében.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó