Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2015-12-30 16:08:17

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Várható időjárás csütörtök estig
    
    Éjszakára mindenütt kiderül az ég, csütörtökön pedig inkább csak a Dunántúlon zavarhatja kevés felhő a napsütést, csapadék nem várható. Az északkeleti szelet eleinte többfelé élénk széllökések kísérik, majd csütörtökön a délkeletire forduló szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között, az északi völgyekben azonban -15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 fok körül valószínű.


    Időjárási helyzet Európában

    Nem változott kontinensünk időjárása az előző napokhoz képest. Döntően továbbra is egy hatalmas anticiklon határozza meg az időjárást, derült és borult, ködös területek egyaránt előfordulnak. A csúcshőmérséklet keleten és északon általában -5, -10 fok között alakul, de Közép-Finnországban és az Ural előterében -15 foknál is hidegebb van. Izland feletti középponttal örvénylik az a ciklon, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontálzónája  a Brit-szigetek felett húzódik, és okoz arra többfelé esőt. A ciklon előoldalán délies áramlással enyhe levegő áramlik Nyugat-Európa fölé, Londonban és Párizsban 12, Bordeaux-ban 17 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet, de Németországban is 5, 10 fok van. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásban nem várható változás, marad a hideg, de napos idő.