Emma napja van. | 2024.04.19

Háromszázmilliós kormányzati forrást kapott Harkány

2015-12-30 12:57:24

A kormány 300 millió forint támogatásban részesítette Harkányt, a forrást turisztikai célú fejlesztésekre fordítják majd - közölte Tiffán Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerdán a baranyai fürdővárosban, sajtótájékoztatón.

    A magyar kormány szívügyének tekinti a nagy múltú fürdőváros fejlesztését - fogalmazott a képviselő. 
    Emlékeztetett: 2014 végén a kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatta.     Tiffán Zsolt felidézte: a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban fürdőfejlesztésre uniós forrás nem áll rendelkezésre. Ezért a jövőben is a kormány segítségét szeretnék kérni ahhoz, hogy évről évre, lépésenként lehetővé váljon a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése - fűzte hozzá.     Az országgyűlési képviselő kiemelte: a fürdőfejlesztés nyomán munkahelyek is létesülhetnek, ami nemcsak a fürdővárosban, hanem a magas munkanélküliségi rátájú, szomszédos ormánsági térségben is éreztetheti kedvező hatását.     Tiffán Zsolt arról is szólt, hogy a napokban a dél-, illetve nyugat-baranyai térség minden önkormányzata megkapta a működéséhez szükséges kormányzati támogatást.     Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte: a 300 millió forintos támogatást a Harkányi Gyógyfürdő téli strandfürdőjének felújítására fogják fordítani. A gyógyfürdő fejlesztésével párhuzamosan elindult a város főutcájának rekonstrukciója is - ismertette. 
    Baksai Endre Tamás hozzátette: 2016 januárjától a fürdőváros "Muslica-sornak" nevezett pavilonsora felújítását is elkezdik.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó