Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szallas.hu: akár 50 százalékkal is drágábbak a szilveszteri szállásajánlatok

2015-12-28 12:30:59

 

Az év utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a magyarországi szállásadók; az óévbúcsúztatás idejére nagyrészt a 4 nap/3 éjszakás csomagajánlatokat keresték a vendégek, még úgy is, hogy ilyenkor átlagosan közel 50 százalékkal drágábbak a szállásajánlatok - egyebek között ez derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból. 

 

    A portál MTI-hez hétfőn eljuttatott felmérése szerint a fürdővárosok a legnépszerűbb szilveszteri úti célok, a legtöbb vendégre sorrendben Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Siófok, Gyula, Pécs és Miskolctapolca számíthat. 
    Egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri kikapcsolódás 70 ezer forintba kerül, de aki keres, találhat 1700 forintos szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban - idézi a közlemény Dorcsinecz Józsefet, a Szallas.hu alapítóját, aki elmondta azt is, hogy a legnagyobb értékű év végi foglalás 1,7 millió forint volt.
    A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap az alaposan megválogatott ételsor, beleértve az éjféli, valamint a másnapi menüt is, ezért sok helyen kerül malacsült és lencse az asztalokra. Emellett a szórakoztató kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók. Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat és a táncshow, továbbá bűvészek, humoristák, énekesek fellépése. 
    A Szallas.hu adatai szerint a külföldön szilveszterező magyarok többsége az idei évben a három közeli fővárosba - Bécsbe, Prágába és Pozsonyba - látogat, de sokan utaznak Zakopanéba és Kassára is.