Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa Lajos olimpiai aranyérmet vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól

2015-12-27 18:24:38

 A 2018-as pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés az elvárás a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól - erősítette meg korábbi kijelentését Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke.

    "Téli olimpián még nem nyertünk aranyérmet, viszont a mostani felkészülés és az eredmények annyira bíztatóak, hogy már elvárás, hogy a 2018-as olimpiáról érmet, érmeket, köztük aranyat kell elhozni" - nyilatkozott vasárnap Kósa Lajos az M1 aktuális csatornának. Hozzátette: a decemberi, sanghaji világkupa 5000 méteres versenyében győztes férfi csapat korösszetétele abszolút ideális, és ugyanez a nőkről is elmondható. 
    "Bekerültünk gyorskorcsolyában a legjobbak közé, meg tudjuk verni a világot, s a jövőben is ez a feladat" - mondta Kósa Lajos, aki hangsúlyozta, azért mernek érmeket remélni, "mert nem csak egy számban, egy versenyzőnk esélyes".
    Knoch Viktor, aki Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba csapattársaként részese volt a sportágtörténeti sanghaji sikernek, kifejtette: a szeptemberben rajtolt szezont már kifejezetten úgy kezdték, hogy világkupát szeretnének nyerni.
    "Minden versenyre úgy utazunk ki, hogy győzni szeretnénk, s ez most szerencsére sikerült is. A következő cél az, hogy simán kijussunk az olimpiára, és ott aztán érmet, akár aranyat nyerjünk." - tette hozzá.
    Knoch Viktor elmondta, hogy egyéniben szeretnének minden távon három versenyzőt indítani a 2018-as ötkarikás játékokon.