Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rio 2016 - A női vízilabdázók márciusban, a férfiak áprilisban selejteznek az olimpiára

2015-12-26 17:00:31

A vízilabdázók olimpiai pótselejtezőjét a nőknél márciusban Hollandiában, a férfiaknál áprilisban Olaszországban rendezik meg - tudatta honlapján a hazai sportági szövetség.
A tavaszi tornákon már nem kell indulniuk a magyar válogatottakat is felvonultató januári, belgrádi Európa-bajnokság győzteseinek, mivel a kontinenselső mindkét nem esetében egyenes ágon jut ki Rióba.
    A kvalifikációt a nőknél a hollandiai Gouda rendezi március 21. és 28. között. A torna sorsolását január 23-án, Belgrádban az Eb alatt tartják meg, addigra kiderül, hogy mely válogatottak jogosultak a részvételre, és mely nemzeti csapatok kívánnak is élni az indulás jogával a pótselejtezőn. Európából öt nemzet szerepelhet a goudai rendezvényen. Ázsiából egy hely várhatóan felszabadul, így Európából újabb csapat érkezhet a pótselejtezőre, amelyről négy nemzet kvalifikálja magát a riói olimpiára - írta a honlap.
    A férfiaknál Triesztben lesz a torna április 3. és 10. között. A sorsolást szintén január 23-án tartják Belgrádban. A kiírás értelmében az erősebb nemnél Európából öt ország vehet részt a pótselejtezőn, de várhatóan még egy helyet kap a kontinens, mert Óceániából nem lesz induló. Az itáliai pótselejtezőről négy válogatott szerez kvalifikációt a jövő nyári ötkarikás játékokra.