Andrea napja van. | 2024.04.18

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet

2015-12-23 14:30:18

 

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet egyhetes budapesti akciója során hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élő családoknak.

 

    Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi melegételosztását, amelynek keretében hat napon át, december 18. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki a szervezet önkéntesei, támogatói és munkatársai - olvasható az ökumenikusok MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.
    A szerdai "szeretetvendégség" menüje sertéspörkölt tésztával, savanyúság, kenyér,  tea és szaloncukor volt. Az ételosztás költségeihez a Csepeli Lelkészkör 200 ezer forinttal járult hozzá.
    Az étkeztetési programban a szervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat. A karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 10 ezer adag meleg ételt osztanak ki országszerte.
    A nagyszabású ételosztás kapcsolódik az ökumenikusok szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.