Gedeon napja van. | 2024.03.28

Harminc év után újra karácsonyi ünnepség Alsógagyon

2015-12-20 06:59:40

Harminc év után újra felelevenítették azt a szokást, hogy a karácsonyt közösen ünneplik meg Alsógagyon. Az abaúji kistelepülés patinás görögkatolikus temploma zsúfolásig megtelt erre az alkalomra. Szepesi Szilárd parochus vezette hittancsoport tanulói, a betlehemi születés történetét adták elő.

Takács László polgármester köszöntötte a megjelenteket (A képre kattintva képtár nyílik.)

- Újra hagyománnyá tesszük a közös karácsony megünneplését, melyre mindig várjuk az alsógagyiakat és az elszármazottakat. Az ünnep közeledtével több a szeretet és a megértés az emberek között. Azt kívánom, hogy ez a szeretet egész évben tartson ki - mondta Takács László polgármester köszöntőjében, és felkérte Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt ünnepi gondolatainak megosztására.

Öröm ünnepelni egy olyan közösséggel, amelynek legfőbb erényei számomra is a legfontosabbak - mondta Demeter Zoltán (Képre kattintva képtár nyílik.)

- Köszönöm a meghívást Alsógagyra, melyet örömmel fogadtam el. Öröm ünnepelni egy olyan közösséggel, amelynek legfőbb erényei közé tartoznak olyan emberi értékek, amelyek számomra is a legfontosabbak - mondta Demeter Zoltán, majd az advent és a karácsony jelentőségéről beszélt.

Az ünnepi műsorban közreműködött Újvári Marika énekes. Előadásában karácsonyi énekek csendültek fel (A képre kattintva képtár nyílik.)