Gedeon napja van. | 2024.03.28

Távközlés-karácsony-okoseszközök Az okoseszköz-eladások megugrására számítanak karácsony előtt a távközlési szolgáltatók

2015-12-18 16:47:21

 

Az okoseszköz-eladások jelentős növekedésére számítanak Magyarországon a karácsonyi időszakban az MTI által megkérdezett távközlési szolgáltatók az előző éves tapasztalataik alapján.

    A Magyar Telekom az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a karácsonyt megelőző egy hónap értékesítésének forgalma a tavalyi tapasztalatok alapján, meghaladja az átlagosnak számító hónapok dupláját.
    Az online megrendelések még ennél is erősebb felfutást mutatnak: az átlagos hónapok forgalmának háromszorosa érkezik az ünnepi időszakban, az utolsó héten pedig háromszor nagyobb a hajlandóság a vásárlásra, mint az év egyéb időszakaiban. Kutatások szerint a teljes éves online vásárlásoknak körülbelül a negyede realizálódik a november-decemberi időszakban - írta a szolgáltató.
    A Telekomnál arra számítanak, hogy az idén tovább emelkedik a 4G-képes okostelefonok eladása minden árkategóriában, továbbá az ajándékozási listákon a táblagépek és az okos TV készülékek szorosan követik az okostelefonokat.
    A Vodafone sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a karácsony előtti időszakban mindig jelentősen megugrik az okos eszközök iránti kereslet, a legnagyobb érdeklődés az okostelefonok iránt mutatkozik. Az értékesítésen belül az okostelefonok vezetnek a táblagépek előtt, de nagy az érdeklődés az okosórák iránt is.
    A Telenor az MTI megkeresésére közölte, hogy az éves forgalom jelentős hányada a karácsonyi időszakra összpontosul, ebben az időszakban általában kétszámjegyű növekedést tapasztal eladásaiban egy átlagos hónaphoz képest.
    A vállalat meglátása szerint megnőtt a prémium kategóriás Samsung és Apple készülékek értékesítése, de egyre több vásárlót érdekelnek az okos kiegészítők is.