Emma napja van. | 2024.04.19

Tájékozódtak az államreformról

2015-12-18 14:07:47

Demeter Ervin kormánymegbízott adott tájékoztatást a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén a kormányhivatal működéséről, a közigazgatás újjászervezéséről, a munkaerőpiaci helyzetről, valamint a lakosság egészségügyi állapotáról. Az ülést követően közmeghallgatást tartott a testület. 

A közgyűlés határozatképességének megállapítását követően Török Dezső elnök részletesen ismertette a legutóbbi közgyűlés óta  történt fontosabb eseményekről  a testületet, amelyekről a www.baz.hu –n olvashatnak.

[1513_1.jpg] dec1.jpg

Török Dezső (középen) részletes tájékoztatást adott a legutóbbi közgyűlés óta történt eseményekről


Első napirendi pontként módosították a megyei önkormányzat költségvetését.  Ezt követte Demeter Ervin tájékoztatója. A kormánymegbízott kiemelte, hogy az „Államreform 2” név alatt futó közigazgatási reform középpontjában a humánerőforrás fejlesztése áll. Részletesen szólt a kormányablak hálózat kiépítéséről.  Megyénkben minden járási központban működik egy, további Abaújszántón is van egy, Miskolcon kettő és jövőre nyitnak egy harmadikat is.  A kormányablakokban jelenleg 508 féle ügyet tudnak intézni a polgárok. „Az elmúlt 50 év legnagyobb átalakításáról van szó”- jellemezte az államreformot Demeter Ervin.  

[1513_2.jpg] dec5.jpgTöbb témában tartott tájékoztatót a kormánymegbízott

A munkaerőpiacra áttérve kiemelte, hogy a foglalkoztatás bővült, a munkanélküliség pedig csökkent.  Megyénk egészségügyi helyzetével kapcsolatban felhívta a figyelmet a lakosság életmódjával és a környezetükkel  kapcsolatos összefüggésekre. Török Dezső  javaslatát elfogadva a testület módosította a Területi Kiválasztási Kritérium Rendszer szempontjait, illetve megalkották a közgyűlés jövő évi munkatervét. A nemzetközi kapcsolatokról készült beszámolót elfogadta a testület.

[1513_0.jpg] dec2.jpgA karácsony hangulata is megérintette a közgyűlést

Török Dezső javaslatára a területfejlesztéssel kapcsolatos  dokumentumok sürgős megtárgyalása érdekében jövő héten hétfőn 13 órától rendkívüli közgyűlést tartanak. A közgyűlés elnöke felhívta a képviselők figyelmét a vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségükre, illetve gratulált Tamás Barnabás képviselőnek, Putnok polgármesterének a magas rangú lengyel kitüntetéséhez.

Az ülést követően megtartotta éves közmeghallgatását a megyei közgyűlés.