Csongor napja van. | 2024.04.16

Egészségügy-kórházak-műszerfejlesztés Műszerfejlesztés volt a gyöngyösi kórházban

2015-12-17 17:54:12

 

Közel 880 millió forintos műszerfejlesztés fejeződött be a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, az ünnepélyes projektzárót csütörtökön tartották a városban.

    Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkára felidézte: a 2007-2013 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban több mint 500 milliárd forintnyi, struktúraváltó, szakmapolitikai célokat szolgáló beruházás zajlott az egészségügyben. Ebbe a sorba illeszkedik a gyöngyösi fejlesztés is. Ezt az eszközrendszert azonban csak a mögötte álló teremtő erő, szakmai tudás tudja élettel, gyógyító energiával feltölteni - tette hozzá.
    Weisz Péter, a kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a Bugát Pál Kórház ma már a régió egyik meghatározó kórháza, ám remélik, a fejlődés jövőre is folytatódik.
    Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere kiemelte: a város jó infrastruktúrával és intézményi hálózattal rendelkezik, "a fiatalok, értelmiségiek, dolgozni akaró szakmunkások idevonzásához" ugyanakkor megfelelő egészségügyi háttérre is szükség van.
    Tatár László gyöngyösi alpolgármester Horváth Lászlónak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének üzenetét tolmácsolva felidézte: az elmúlt időszakban összesen 3,2 milliárd forint értékben zajlottak fejlesztések a 100 ezer, egyes területeken 140 ezer ember ellátásáért felelős kórházban.
    "Joggal mondhatjuk, hogy a fennállásának 177. évfordulóját ünneplő intézmény a teljes megújulás időszakát éli" - tette hozzá.