Auguszta napja van. | 2024.03.29

Közlekedés-légi Együttműködési megállapodást kötött a HungaroControl és a Wizz Air

2015-12-17 15:31:28

 

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. és a Wizz Air, a közös munka a repülésbiztonság, az operatív módszertan, a kutatás-fejlesztés, az oktatás és a képzés, valamint a szolgáltatásminőség és a vevőelégedettség területére vonatkozik.

    A két cég közös, MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az együttműködés lehetőséget biztosít a pilóták és a légiforgalmi irányítók számára, hogy részt vegyenek a másik fél által szervezett repülésbiztonsági tárgyú képzéseken, és munkaterem-, torony- és készenlétiirányítóközpont-látogatásra van lehetőségük a budapesti bázison dolgozó Wizz Air-pilótáknak.     Emellett a HungaroControl adatok biztosításával és szakértői konzultációkkal részt vesz a Wizz Air üzemanyag-takarékossági projektjeiben, míg az új koncepciók bevezetése előtt, illetve a tervezések során a Wizz Air biztosítja a légitársasági szakértelmet a HungaroControl számára.
    Az oktatási-képzési program keretében a Wizz Air kabinrepüléseket szervez, valamint az Airbus A320 szimulátorának látogatását teszi lehetővé a légiforgalmi irányítók számára, míg a HungaroControl a budapesti bázison dolgozó pilótáknak biztosít részvételi lehetőséget az általa szervezett szimulációkon, valamint az irányítók kötelező elméleti és szimulátoros képzésein.