Gedeon napja van. | 2024.03.28

Előzetes letartóztatást javasol az ügyészség a M0-son talált nő megölése ügyében

2015-12-15 10:16:49

 

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a csévharaszti férfinak az előzetes letartóztatására, aki a nyomozás adatai szerint megfojtotta alkalmi nőismerősét, majd a holttestet kirakta az M0-s autóút gyáli lehajtójánál - közölte az ügyészségi szóvivő kedden az MTI-vel.

 

    A megyei rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés alapján találtak egy női holttestet még pénteken az M0-ás autóút 37-es kilométerszelvényénél, a gyáli lehajtó közelében. A rendőrorvos megállapította, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, amit az igazságügyi orvosszakértő is alátámasztott.
    A Pest megyei nyomozók azonosították, majd szombaton éjszaka Albertirsán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves S. Lászlót. A férfit előállították és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóhatóság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.
    Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden azt közölte, hogy a férfi interneten keresett magának alkalmi partnert. December 10-én kora este találkozott csévharaszti házában egy budapesti nővel, akit az együttlétük során megfojtott. A férfi - tettét felismerve - igyekezett áldozata holttestétől megszabadulni, ezért a nő hevenyészve felöltöztetett testét az autójába rakta, majd az M0-s autóút egyik lehajtójánál a füves területen kitette. Ezt követően a sértett irataitól, telefonjától és más tárgyaitól is megszabadult.
    Mivel az emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében a kiemelkedő büntetési tétel miatt okkal lehet attól tartani, hogy szabadlábon védekezve elrejtőzne a hatóságok elől, a főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának elrendelését - tette hozzá Gyugyi Csilla.