Emma napja van. | 2024.04.19

Dicsérte a magyarokat a curling világszövetség elnöke

2015-12-14 12:49:17

Elképesztőnek nevezte a magyar sportági szövetség által elért eredményeket Kate Caithness, a Curling Világszövetség (WCF) elnöke, aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalapításának 120. évfordulója alkalmából látogatott Budapestre.

    "Körülbelül 150 igazolt curlinges van Magyarországon, s az az érzésem, hogy mindegyikük kiveszi a részét a sportág fejlesztéséből, valamint népszerűsítéséből" - mondta a sportvezető hétfőn a Kamarerdei Curling Clubban.
    A WCF elnöke arról is beszélt, hogy a 2018-as pjongcsangi téli olimpián - az általa magyar sikerszámnak nevezett - vegyespáros is szerepel majd a programban. Kiemelte, hogy ez a versenyszám egészen más, mint a hagyományos curling, mert egy csapat csak két főből - egy férfiből és egy nőből - áll, így azok a kisebb nemzeti szövetségek is össze tudnak állítani egy ütőképes duót, amelyeknek nincs erős négyfős válogatottjuk.
    "Magyarországnak óriási esélye van arra, hogy a következő téli olimpián ott legyen a vegyespárosa. Összesen nyolc csapat fog versengeni Pjongcsanjban, ahova a 2016-os és a 2017-es világbajnokságról lehet kijutni" - mondta Kate Caithness, s hozzátette, mivel a 2013-as és az idei vb-t is a Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya magyar kettős nyerte, így ez a duó "kimondottan esélyes" nemcsak az ötkarikás részvételre, hanem az éremszerzésre is.
    A WCF elnöke elárulta, először látogatott el Magyarországra, szombaton budapesti városnézésen vett részt, vasárnap pedig a Városligeti Műjégpályán, a Téli Sportágválasztón járt. Kate Caithness hétfőn részt vesz a MOB megalapításának 120. évfordulója alkalmából sorra kerülő gálán, kedden pedig ellátogat a MOB ünnepi közgyűlésére, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is beszédet mond.