Andrea napja van. | 2024.04.18

Csempészett cigarettát foglalt le a NAV

2015-12-12 10:12:48

 

Több mint hétszáz karton magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a szállítmány értéke mintegy 7,8 millió forint - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

 

    Azt írták, hogy a NAV bevetési főigazgatósága a napokban az M1-es autópályán tartott közúti ellenőrzést. Egy francia rendszámú kisteherautó vezetője az ellenőrzésekor feltűnően idegesen viselkedett, ezért cigarettakereső kutyával is átvizsgálták a járművét.
    A pénzügyőrök a gépkocsi utastere és a raktér homlokfala között házilag kialakított rejtekhelyet találtak, ahonnan 7110 doboz román zárjegyes cigaretta került elő.
    Sem a román sofőr, sem az utasa nem ismerte el sajátjának a megtalált cigarettát, és azt állították, hogy a jármű átalakításáról sem volt tudomásuk.
    A pénzügyőrök lefoglalták a cigarettát a szállítására használt kisteherautóval együtt, a pénzügyi nyomozók pedig büntetőeljárást indítottak a gépjármű vezetője ellen költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt. Az ügyben 8,3 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.