Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: Brüsszel visszaél a hatalmával az Altus-ügyben

2015-12-11 17:48:29

 

A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus Zrt. újabb uniós megbízása nyílt beavatkozás a magyar belpolitikába, gátlástalan visszaélés a hatalommal. 

 

    A Fidesz-frakció az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Walter Deffaának, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága vezetőjének nyilatkozatára reagáltak. A politikus az Európai Bizottság, a Miniszterelnökség és a Transparency International Magyarország pénteki közös budapesti rendezvényén egyebek mellett azt mondta: a két szerződés esetében egy 11 tagú konzorcium bizonyult a gazdaságilag legelőnyösebb ajánlattevőnek. A szabályozás szerint nem zárható ki egy konzorcium amiatt, mert annak vezető tagja egy politikus tulajdonában áll, megszegték volna a szabályokat, ha nem így hirdettek volna nyertest - tette hozzá.
    Közleményében a Fidesz-frakció azt írta: egy Altus Zrt. vezette konzorcium a héten "újabb arcátlan megbízást" nyert az Európai Bizottságtól a korábbi másfél milliárdos megbízása után. Brüsszel visszaél a hatalmával és "nyíltan tömi" egy volt miniszterelnök, egy mai napig aktív politikai szereplő zsebét és abból a politikus pártja, a Demokratikus Koalíció kasszáját - olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: ez nemcsak korrupciógyanús, de felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, nyílt beavatkozás a magyar belpolitikába.