Emma napja van. | 2024.04.19

Szijjártó: Magyarország visszautasítja a vádakat

2015-12-11 14:04:42

 

Visszautasítjuk a Magyarországot ért vádakat, ugyanis "az elmúlt időszak képmutató európai kritikáinak ellenszelében" egyedül Magyarország volt képes arra, hogy megállítsa "az ellenőrizetlen és szabályozatlan bevándorlási hullámot" - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken közleményben.

 

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez eljuttatott közleményben a miniszter arra reagált, hogy Sigmar Gabriel német alkancellár, a jobboldali CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnöke pártja berlini kongresszusán azt mondta, hogy a német és az európai szociáldemokraták legfontosabb feladata a harc a nacionalista jobboldal ellen. 
    Beszédében kiemelte, hogy a "túlfokozott nacionalizmus, az intolerancia és a rasszizmus mindig is káoszba és nyomorba döntötte az embereket", most pedig éppen ezek az eszmék terjednek "Európa szívében". 
    Példaként említette egyebek között Franciaországot és Lengyelországot, elsőként pedig Magyarországot emelte ki, ahol szavai szerint az "európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz".
    Szijjártó Péter válaszul kijelentette: büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország azon kevés országok közé tartozik, amelyek tiszteletben tartják az európai értékeket, és mindent megtesznek az európai szabályok érvényesítése érdekében.