Gedeon napja van. | 2024.03.28

Dohányboltellátó: zavartalan a dohányellátás

2015-12-10 13:51:17

Zavartalanul működik a dohányellátás, a rendelések 98 százalékát jelentő rendszeres kiszállítások zavartalanul teljesülnek - közölte az Országos Dohányboltellátó (ODBE) Kft. csütörtökön az MTI-vel.

    Közölték, szerdán is sikeresen teljesítették a vállalt kiszállításokat, és arra számítanak, hogy a bevezetett minimális korlátozásokat még ezen a héten fokozatosan, illetve napokon belül teljes egészében fel lehet oldani.
    Az ODBE közölte: értetlenül áll néhány partnere magatartása előtt, akik arra buzdítják a trafikosokat, hogy gyártónként külön-külön, és más időpontban adják le a megrendeléseiket. Ezzel azt kívánják elérni, hogy egy boltba ne a már megszokott mennyiségű ládába bekészítve, hanem ennek többszörösébe összerakva érkezzen be a dohánytermék. Közölték: a rendelési darabszám virtuális növelésével azt akarják elérni, hogy az összekészítési idő és a kiszállítási idő is megnőjön, és a trafikosoknak is kényelmetlenséget okozzanak.
    Bár a kiszállításokban eddig nem volt csúszás, a részben szándékosan többszörözött megrendelésszámok miatt néhány napig esetleg egy-egy ilyen eset is előfordulhat, ugyanakkor az ODBE mindenben tartani fogja magát a szerződéses feltételekhez - fogalmaz a közlemény.