Emma napja van. | 2024.04.19

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor és a győri Audi új vezetője

2015-12-10 10:02:49

 

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.

 

    Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy "Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett".
    Hangsúlyozta: az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó.
    A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök.
    Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez.
    "Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba" - mondta Orbán Viktor.
    Peter Kössler kiemelte: az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során. 
    Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhető nélküle a vállalatcsoport - közölte.
    Az ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek. Ugyancsak kitért arra, hogy kiterjesztik a felsőoktatási együttműködésüket is, úgy vélte, ez nemcsak a vállalatnak, hanem az országnak is hasznos.
    Arról is beszélt, hogy az Audi Hungaria nagyon sikeres évet zárhat az idén, a cég 11500 munkahelye biztonságban van, és a jövőt illetően is kedvezőek a kilátások.
    Peter Kössler nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadta Orbán Viktort és bemutatkozhatott neki az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatójaként.