Tivadar napja van. | 2024.04.20

Nem a bölcsődéből vitte el francia apja a kétéves kisfiút Szombathelyen

2015-12-09 11:58:49

 

Nem a bölcsődei csoportból és nem is az intézmény területéről vitte el francia édesapja a rendőrség által is keresett kétéves magyar kisfiút - mondta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője szerdán az MTI-nek.

 

    Az intézményvezető hangsúlyozta: ennek tisztázása a szülők megnyugtatása miatt fontos, mert sokan megijedtek a hír hallatán és aggódnak a gyermekek biztonságáért.
    Hozzáfűzte: a kisfiú valóban az egyik szombathelyi tagintézményükben bölcsődés. Kedd délután szokás szerint az édesanya jött a gyermekért, aki általában autóval vitte haza őt. 
    Mivel aznap az utolsó távozók között voltak, a bölcsődei gondozó kikísérte az anyát és a gyereket, de nem tapasztalt semmi rendelleneset, tehát a híradásokban szereplő támadás távolabb történhetett.
    A 46 éves Patrick Royer kedden 17 óra körül ismeretlen helyre távozott kisfiával, a kétéves Varró Leon Bálinttal, megtalálásukhoz a lakosság segítségét kéri a rendőrség. Az apa 185 centiméter magas, vörös hajú, vörös szakállú.
    Az MTI úgy értesült, hogy az apa szóváltás után bántalmazta az édesanyját, ezután vitte magával a gyermeket.