Tivadar napja van. | 2024.04.20

Megnyitották a debreceni "Addtovább"-házikót

2015-12-07 18:57:35

 

Debrecen karácsonyfája mellett megnyitották hétfő este az "Addtovább"-házikót, ahol hátrányos helyzetű családok részére tartós élelmiszereket gyűjt a Debreceni Karitatív Testületbe tömörült 14 szervezet.

 

    Széles Diána (Fidesz-KDNP), a város társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere a megnyitót követően - magánemberként - elsőként adta át két debreceni rászoruló családnak összeállított élelmiszer-adományát.
    A politikus országosan is egyedülállónak nevezte azt az együttműködést, amely Debrecenben az önkormányzat koordinálásával a helyi karitatív szervezetek között létrejött, és háromezer rászoruló családnak gyűjtenek együtt élelmiszert.
    Ezek a civil szervezetek nemcsak gyűjtenek, hanem meg is mutatják magukat a város főterén felállított adventi színpadon, ahol minden este más-más szervezet munkájával, bemutatójával ismerkedhet meg a közönség.
    Elsőként hétfő este a helyi Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület zenés bemutatkozóját láthatták az egybegyűltek a város karácsonyfája melletti adventi színpadon, miközben az "Addtovább"-házikóban bárki leadhatta a rászoruló debreceni családoknak szánt tartósélelmiszer-adományát.