Auguszta napja van. | 2024.03.29

"Hogy mások élhessenek" vándorkiállítás a légimentők történetéből Kazincbarcikán

2015-12-04 05:25:55

…Hogy mások élhessenek!!! – volt a jelmondata annak a csütörtökön a Kazincbarcikai Járási Hivatalban megnyílt vándorkiállításnak, amely a légimentés történetét mutatja be.

A Mentőmúzeum és a Miskolci Légibázis munkatársainak több, mint száz képe betekintést nyújt a helikopteres mentők mindennapjaiba, és leplezetlenül tárják fel a balesetek helyszíneit, az élet megmentéséért folytatott emberfeletti erőfeszítést.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszönti a megjelenteket. (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte az egymáson segítés és a légimentők önfeláldozó munkájának fontosságát. Kiemelte, öröm számára, hogy a vándorkiállítás első állomása Kazincbarcika, majd megköszönte Szaniszló János hivatalvezetőnek, hogy a Járási Hivatal otthont ad a kiállításnak.

Török Dezső B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke megnyitja a kiállítást (A képre kattintva képtár nyílik.)

- A tárlat fotói bemutatják a hősök hétköznapjait. A légimentés olyan különleges szolgáltatás, amely értünk jött létre, minket szolgál, a társadalmi szolidaritás egyik megnyilvánulása.  Ha szükségünk van rájuk, akkor bizton számíthatunk a segítségükre – mutatott rá megnyitó beszédében Török Dezső.

Nagy Boglárka a Magyar Légimentésért Alapítvány alapítója (A képre kattintva képtár nyílik.)

- A rendezvénysorozat egy civil összefogás eredményképpen jött létre, mutatva a mentők iránti társadalmi megbecsülést. A tárlat az elkövetkező egy évben, a megye minden járási székhelyen, - elsőként a Kazincbarcikai Járási Hivatalban -tekinthető meg – mondta az alapító, majd kérte, hogy mindenki támogassa az alapítvány által kitűzött nemes célokat.

Böszörményi Péter a Magyar Légimentés Nonprofit Kft., miskolci bázisának vezetője (A képre kattintva képtár nyílik.)

– Sokak életéhez van közünk. Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok. De nem fogják tudni a nevünket. Azt sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen – foglalta össze egy idézettel munkájuk lényegét Böszörményi Péter.

Az előadáson közreműködött Orosz Margit költő és Boros Géza énekművész. Eke István és Berki Áron a Kodály Zoltán AMI Erkel Ferenc Tagintézményének növendékei marimbán Larry Lawles, Buggy Bell Boogie című művet játszottak el. Csikász Sándor fuvolaművész és Bidlek Torda növendék, Gluck, Boldog lelkek tánca darabot adták elő. 

Boros Géza énekművész előadás (A képre kattintva Szűcs Mara képtára nyílik.)

 

Orosz Margit költőnő (A képre kattintva képtár nyílik.)

Orosz Margit költő, aki saját szerzeményét az Itthon vagyok című versét szavalta el.