Csongor napja van. | 2024.04.16

Orbán: külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítő programok indulhatnak 

2015-12-03 09:17:42

 Külhoni fiatal magyar vállalkozókat segítő programok indulhatnak - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén csütörtökön, Budapesten. 

    A miniszterelnök elmondta: azt kérte, mozgósítsanak erőket, hogy ilyen programok indulhassanak. Jelezte: a kormány elvi döntéseket hozott arról, hogy szakmai segítségnyújtással, valamint részben visszatérítendő, részben vissza nem térítendő támogatásokkal járuljanak hozzá ezekhez a programokhoz. A magyar nyelvű, jól képzett szakmunkások mellé szükség lesz külhoni magyar nyelvű és kultúrájú, sikeres fiatal vállalkozói rétegre is - emelte ki. 
    Orbán Viktor kitért az egységes oktatási tér megvalósítására a Kárpát-medencében, és beszámolt a Kárpát-medencei ösztöndíjprogram elindításáról. 
    A kormányfő összegzése szerint az oktatás, a tudás és gazdaság összekötése Magyarország egyik legfontosabb nemzetstratégiai kérdése, ezért helyes, hogy a határon túli politikában is az oktatás és a gazdaság kapja a legnagyobb hangsúlyt.