Auguszta napja van. | 2024.03.29

Négy és fél évre ítéltek egy szerbiai embercsempészt

2015-11-30 07:36:52

 

Gyorsított eljárásban négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai embercsempészt, aki négy koszovói állampolgárt kísért át a zöldhatáron Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, hogy a bíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet, valamint határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.
    Az ítélet szerint a férfi Szerbiában megállapodott ismeretlenekkel abban, hogy a határzáron átkísér fejenként 150 euró ellenében négy migránst. A megállapodás szerint a vádlottnak egy bűntársa által kivágott kerítésen keresztül kellett volna az első röszkei benzinkútig vinnie a koszovói állampolgárokat, a feladat sikeres teljesítéséhez egy mobiltelefont is kapott.
    A vádlott a megállapodásnak megfelelően szerdán késő este lépett Magyarország területére Röszke térségében, míg társa a szerb oldalon maradt. A bűncselekményt azonban a rendőrök a hőkamera segítségével felfedezték, és az embercsempészt, valamint a határsértőket elfogták.
    Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.