Emma napja van. | 2024.04.19

Hu Hsziao-hszien filmje öt Arany Ló-díjat nyert Tajvanban

2015-11-23 08:21:23

 

Az idén Cannes-ban is a legjobb rendező díjával kitüntetett Hu Hsziao-hszien The Assassin (A gyilkos) című filmje öt Arany Ló-díjat kapott - köztük a legjobb film és rendezés elismerését - a kínai nyelvű filmeket jutalmazó tajpeji fesztiválon vasárnap.

 

    Hu Hsziao-hszien, a tajvani újhullám alapítójának és vezéregyéniségének The Assassin (A gyilkos) című alkotása a hősi harcművészek kalandjait bemutató műfajba tartozik, főhőse egy bérgyilkosnő. A cannes-i kritikusok a májusi mustrán a rendező "talán legszebb és legkülönösebb filmjének" nevezték.
    A produkció az operatőri és jelmeztervezői díjat is megkapta az Arany Ló-díjátadó gálán. A legjobb színész trófeáját a rendezőként is elismert Feng Ceao-kang vehette át a Mr. Six című filmben nyújtott alakításáért. A thrillerben egy gengsztert játszott, aki megpróbálja megmenteni a fiát. A színésznői díjat Karena Lam kapta a Zinnia Flower című filmjéért - írta a BBC News.
    Az elsőfilmes rendezők közül pedig Pi Kan sci-fijét díjazta a tajvani zsűri. A Lu pian je can című munkája egy orvosról szól, aki időutazók kiindulási és megérkezési pontjára bukkan rá.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-34894248