Tivadar napja van. | 2024.04.20

Francia hírtelevízió: Egy férfi, nem pedig Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát Saint-Denis-ben

2015-11-20 17:26:47

 

Egy férfi, nem pedig a 130 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát a rendőrségi rajtaütésben Saint-Denis-ben - tudta meg pénteken az I-télé francia hírtelevízió.

    A rendőrség délelőtt azt közölte, hogy három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel.
    A hírtelevízió értesülése szerint a nő tényleg a halottak között van, de nem ő robbantotta fel magát, hanem egy férfi, akinek a személyazonosságát még nem állapították meg.
    A harmadik megölt feltételezett terrorista Abdelhamid Abaaoud. Ezt az ügyészség már korábban megerősítette.
    A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Őt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.