Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megfelelnek a magyar doppingellenes szabályok a WADA előírásainak

2015-11-20 14:20:47

 

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsának döntése szerint a magyarországi doppingellenes tevékenység, intézmény- és szabályozórendszer teljes mértékben megfelel a WADA előírásainak.

 

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának pénteki közleménye szerint a WADA az egyesült államokbeli Colorado Springsben tartott ülésén az úgynevezett "teljes megfelelőségi státuszt" adta Magyarországnak.
    A szervezet alapító tanácsa azt vizsgálta, hogy a január 1. óta hatályos új nemzetközi doppingellenes szabályzatban előírtakat hogyan és milyen mértékben ültették át a gyakorlatba az aláírók, köztük Magyarország.
    Az államtitkárság közleménye szerint "a hazai doppingellenes szabályozásnak az új előírások szerinti módosítása már 2015. január 1-jén hatályba lépett, amelyet a WADA-val lefolytatott, több hónapos egyeztetések előztek meg."
    A közleményben az áll, hogy a WADA döntése azért is fontos, mert bizonyos kiemelt világversenyek magyarországi megrendezésének az egyik feltétele az előírások betartása.