Andrea napja van. | 2024.04.18

Vatikán: Ferenc pápa nem mondja le látogatását a Közép-afrikai Köztársaságban

2015-11-19 17:23:34

 Ferenc pápa a terrorizmus fenyegetése ellenére sem változtatja meg küszöbön álló afrikai útja programját - közölte Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön.

    A katolikus egyházfő november 25. és 30. között Kenyában, Ugandában és a polgárháború dúlta Közép-afrikai Köztársaságban tesz látogatást.
    Federico Lombardi hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa az afrikai program egyetlen állomásáról sem mond le. Cáfolta azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a pápa az utolsó pillanatban lemondhat a Közép-afrikai Köztársaságba való utazásról.
    Ferenc pápa a köztársaság fővárosában, Banguiban november 29-én megnyitja az afrikai kontinens szent kapuját, amely az első lesz, amelyet az egyházfő a Vatikánban decemberben kezdődő szentév során megnyit. Mecsetet is felkeres.         Olasz sajtóértesülések szerint a francia titkosszolgálat arra figyelmeztetett, hogy Ferenc pápa esetleg terrorista támadás célpontja lehet az afrikai útja során.
    A szentszéki szóvivő kijelentette, természetesen aggodalom kíséri Ferenc pápa afrikai útját, de az egyházfő éppen a béke és a megbékélés üzenetét viszi Afrikába. Hozzátette: Ferenc pápa mindhárom afrikai államban nyitott pápamobillal fog közlekedni az utcákon és nem visel golyóálló mellényt sem.
    Domenico Giani, a pápai állam csendőrparancsnoka és emberei már a helyszínen vannak, és a biztonsági feltételeket készítik elő. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány