Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kézigránátot találtak a koszovói alkotmánybíróság udvarán

2015-11-18 09:52:15

 

Kézigránátot találtak szerda reggel a koszovói alkotmánybíróság udvarában, a robbanószerkezetet a rendőrség hatástalanította - közölte honlapján a Koha Ditore című pristinai napilap.

 

    Az előzetes információk szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért dobott kézigránátot az épület udvarára. Miután az ott dolgozók megtalálták a gránátot, értesítették a rendőrséget, akik kiürítették az épületet, lezárták a környéket, majd ellenőrzött körülmények között felrobbantották a gránátot - írta a lap. Ezt követően a dolgozók visszatérhettek munkahelyükre.
    A lap ugyan nem hozta összefüggésbe, de az esetnek köze lehet a koszovói kormánypártok és az ellenzék között hónapok óta tartó ellentéthez, amely egy Pristina és Belgrád között aláírt megállapodás miatt robbant ki. Az ellenzék többször is könnygázzal akadályozta meg a parlament munkáját, legutóbb kedden, amikor Albin Kurti, az Önrendelkezés (Vetevendosje) nevű párt alapítója és képviselője paprikaspray-vel fújta le a parlament biztonsági szolgálatának dolgozóit, amikor azok a jövő évi költségvetés vitájára érkező kormánytagokat védték. A pristinai alsófokú bíróság elfogatóparancsot adott ki Albin Kurti és három másik politikus ellen, szerda reggel pedig a rendőrség erőszakkal hatolt be Kurti otthonába, amikor az nem nyitott ajtót. Később kiderült, hogy a politikus nem tartózkodott otthon, holléte egyelőre nem ismert.