Csongor napja van. | 2024.04.16

Huszonhárom ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

2015-11-17 14:58:11

 

Huszonhárom ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

    Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság tizenhét vádlottat egy évre, hatot két évre kiutasított Magyarország területéről. Egy esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek.
    A vádlottak többsége albán állampolgárságúnak vallotta magát, de volt, aki szír, illetve koszovói személyi adatokat közölt.
    A vádlottak a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.
    A bíróság ítéleteit az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.
    A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 16 menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett, amelyek közül kettőt elutasított a bíróság, egy esetben az ügy hatályon kívül helyezéssel fejeződött be.