Andrea napja van. | 2024.04.18

Tuzson: a kvótarendszer a terrorizmus szétterítését is okozhatja

2015-11-17 07:27:48

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint ha az Európai Unió által javasolt kvótarendszer alapján osztanák szét az embereket, az az érintett országoknak a terrorizmus veszélyének szétterítését jelentené. Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában kiemelte: ennek kockázatát egyetlen európai vezető sem vállalhatja fel.

 

    A fideszes politikus szerint teljesen egyértelmű, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van. A tömegek közé keveredhetnek terroristák - emelte ki az államtitkár, hozzátéve: nem az a kérdés, hogy ez megtörténhet-e, hanem hogy mikor.
    A párizsi események is megmutatták, meg kell állítani az emberek Európába áramlását - emelte ki az államtitkár, aki szerint az Európai Unió által javasolt kvótarendszer meghívót jelent, s nem oldja meg a problémát. Tuzson Bence szerint az új alapokra kell helyezni az európai politikát, mert az - mint fogalmazott - mostanra "messze került az emberek gondolkodásától". Vissza kell adni az emberek kezébe a döntés jogát, hogy beleszólhassanak abba, merre menjen Európa - emelte ki az államtitkár. Mindemellett meg kell védeni Európa határait, a kultúrát, s az európai gazdasági érdekeket - sorolta az államtitkár.
    Tuzson Bence úgy fogalmazott: "csoda történt" hétfőn a parlamentben, amikor a baloldal is megszavazta az uniós kvótarendszerről való szavazás napirendre vételét. Ugyanakkor megjegyezte: az lesz a kérdés, hogy kedden hogyan szavaznak majd. Mint ismertette: a kvótarendszer a "Juncker-képlet" alapján osztaná el az Európába érkező embereket. Most 160 ezer emberről van szó - tette hozzá. 
    A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint káros, ráadásul jogszerűtlen is a kvótarendszer, ugyanis - mint kiemelte - nincs olyan európai szabály, vagy szerződés, amely bármelyik országnak kötelezővé tenné, hogy megváltozzon.