Rudolf napja van. | 2024.04.17

Németországban letartóztattak egy menedékkérőt

2015-11-16 15:29:52

 

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy menedékkérőt a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Arnsbergben, mert felmerült a gyanú, hogy tudhat valamit a párizsi terrortámadásokról - jelentette hétfőn a Rheinische Post című német lap.

 

    A regionális napilap online kiadásában megjelent beszámoló szerint az algériai férfi napokkal a merényletek előtt azt mondta két szíriai lakótársának, hogy "valami szörnyűség" történik majd Párizsban. 
    A szíriaiak először nem vették komolyan szavait, a támadások után viszont értesítették a menedékkérőket befogadó állomás vezetőjét, aki tájékoztatta a rendőrséget.
    A 39 éves algériai férfit azonnal őrizetbe vették, majd tervezett bűncselekmény bejelentésének elmulasztása gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. 
    Most vizsgálják, hogy a férfi csak fontoskodott vagy valóban tudott valamit. A támadások előrejelzése "időben stimmel", de még nem tudni, hogy "fantazmagóriáról vagy valódi háttér-információról van szó" - mondta a Rheinische Postnak Werner Wolff, az arnsbergi ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője.