Auguszta napja van. | 2024.03.29

Elítélték a Miskolcon lövöldöző férfit első fokon

2015-11-16 15:11:05

 

Öt év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt hétfőn, első fokon azt a férfit, aki a vád szerint rendőrökre lőtt négy évvel ezelőtt a borsodi megyeszékhelyen.

 

    A vádirat szerint 2011. november 19-én este Budapesten a soroksári benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt gépjárművet, de a sofőr az autóval el akart menekülni. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból az abban ülők több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára.
    A rendőrség ezt követően országos körözést adott ki. A benzinkúti lövöldözésben részt vevők közül ketten - B. Márton és B. Zsolt - Miskolcon bujkáltak, ott ütöttek rajtuk november 25-én hajnalban a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai. Ekkor történt az, hogy - a vádirat szerint - B. Márton kilőtt az erkélyen a ház mögött tartózkodó rendőrök irányába. Nem sokkal később az ajtót betörve elfogták a párost. 
    A vádlott azzal védekezett, hogy a fegyvert elejtette, így az véletlenül sült el, ám ezt az első fokon eljáró bíróság nem látta bizonyítottnak. 
    A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. 
    Az elsőfokú ítélet kihirdetése után B. Mártont - az ítélet súlyosságára tekintettel - előzetes letartóztatásba helyezték a másodfokú ítélet megszületéséig.