Auguszta napja van. | 2024.03.29

Belgiumban egyelőre nem emelik a terrorfenyegetés szintjét - FRISSÍTETT (új: a belga uralkodó távirata)

2015-11-14 10:29:27

 Belgiumban szombat reggel összeült a nemzetbiztonsági tanács, de a terrorfenyegetés szintjét egyelőre nem emelik - jelentette a Belga hírügynökség.

    A Fenyegetéstértékelési Elemző Testület (OCAM) mérlegeli a felmerült kockázatokat, folyamatos kapcsolatban áll a párizsi belga nagykövetséggel, és a nagyobb rendezvények környékén fokozott éberséget javasol.
    A külügyminisztérium azt is tudatta, hogy nincs tudomása arról, hogy az áldozatok között lennének belga állampolgárok, ugyanakkor az ott lévőket, vagy a Párizsba készülőket fokozott óvatosságra inti.
    Fülöp belga király szombat reggel táviratot küldött Francois Hollande francia elnöknek, melyben részvétét fejezi ki - közölte az udvar a belga hírügynökséggel. A belga uralkodó péntek este az egyik közösségi oldalon is reagált a támadásokra.
    "Megrendítettek a párizsi merényletek. Belgium szolidáris a francia néppel" - írta az uralkodó.
    Belgium vezető politikusai, a jelenlegi és az előző miniszterelnök, Vallónia és Flandria kormányfője is megdöbbenésének adott hangot, valamint együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit és a francia népet.