Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több, mint 120 halott a párizsi vérengzésben (VIDEÓVAL)

2015-11-14 03:47:58

Először 21 óra 20 perckor, majd egy perccel később rövid és éles robbanást hallottak a francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés szurkolói péntek este Párizsban.

    A nézők nem estek pánikba, de a meccs lefújása után több száz rajongó özönlött a pályára, hogy biztonságos helyet keressen.
    "Biztonságosabbnak éreztük a pálya közepén, mert nem volt világos, hogy mi történhet odakint" - magyarázta egy szurkoló a hírügynökségi jelentések szerint. Egy másik azt mondta: hallották a két nagy durranást, de eleinte azt hitték, petárdáznak a stadionon kívül.


    Egy fiatal szurkoló arról számolt be, hogy amikor elhagyták a stadiont rendőrségi szirénákat hallottak és futva hömpölygő tömeget láttak.
    "Vonatra tudtunk szállni, de a Gare de Nord-nál (Északi pályaudvar) a rendőrőrök azzal vártak, hogy el kell hagyni a környéket, és azóta itt vagyunk az utcán. Nem tudom, hogyan jutunk haza" - mondta a fiatalember.


    A Bataclan koncertteremben, ahol az amerikai Eagles of Death Metal játszott, az egyik néző két embert látott, akik automata fegyverekkel kezdtek lőni.
    "A tömeg elindult az ajtók felé. A lépcsőházak hamar megteltek, mert a legtöbb ajtó zárva volt. Végül az ablakon jutottunk ki" - mondta a túlélő, akit egy közeli lakásba fogadtak be, amíg a rendőrség meg nem érkezett.
    "Nem értettük mi ez, csak lövéseket hallottunk" - mondta egy másik szemtanú, aki rögtön a földre vetette magát a lövések hangjára.