Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hodgson: "megdöbbentett a hír"

2015-11-13 19:44:50

 

Meleg szavakkal emlékezett meg pénteken Fülöp Mártonról, a magyar labdarúgó-válogatott előző nap, 32 esztendős korában elhunyt volt kapusáról Roy Hodgson, az angol válogatott szakvezetője.

 

    Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt. 
    "Nagyon-nagyon kellemes személyiség és jó profi játékos volt (...) Őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett" - tette hozzá.
    Hodgson "a futball szomorú napjának" nevezte Fülöp Márton halálának napját, és kifejezte együttérzését a családnak.
    Roy Keane, az ír válogatott másodedzője - aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt - pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.
    "Nagyszerű profit ismerhettem meg személyében, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt (...) A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak" - tette hozzá.
    A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderland színeiben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.
    Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt. 
    "Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor (Fülöp) a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként (...) Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett" - mondta Given.
    Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.