Csongor napja van. | 2024.04.16

Bisnode: hamarosan 530 ezer alá csökken a magyar cégek száma

2015-11-13 10:27:14

 Magyarországon az idén október elején alig több mint 530 ezer cég működött, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben a tizedik hónap elején volt - hívja fel a figyelmet a Bisnode nemzetközi cégminősítő.

    Az MTI-hez pénteken eljuttatott Bisnode elemzésben szerepel, hogy 2011-ben még 560 ezer működő társas vállalkozással kellett számolni Magyarországon, és a trendek alapján a fogyás nem állt meg.
    Keleti József, a Bisnode csoport ország-igazgatója a cég közleményében kiemelte, hogy a csökkenő cégszámot nem tekinti problémának, amennyiben az egy kisebb, de stabilabb cégszerkezettel párosul.
    A nemzetközi cégminősítő elemzése szerint az idén a harmadik negyedévben havonta közel feleannyi céget alapítottak, mint amennyit megszüntettek, ez idő alatt a legtöbb új vállalkozás az élelmiszergyártás, a gépjármű-kereskedelem és a vegyipar területén jött létre.
    A cégalapítás terén a harmadik negyedévben a legkisebb aktivitás a gumitermék gyártása, a nemfém ásványi termék gyártása és a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása területén volt megfigyelhető.