Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Gyurcsány az uniós betelepítési kvótákról egyeztet a magyarok háta mögött

2015-11-12 17:37:54

 

A Fidesz-frakció szerint felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az Európai Unió kötelező betelepítési programjáról egyeztet Brüsszelben, "a magyar emberek háta mögött".

 

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc előzőleg Brüsszelben a többi között arról beszélt: a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtése mellett a napokban pártja, a Demokratikus Koalíció is elindítja saját aláírásgyűjtését a kvótarendszer mellett. A politikus szerint ugyanis a kvóták pár ezer ember szabályozott, szervezett, jól tervezhető befogadását jelentik Magyarországnak, míg ha nincsenek kvóták, az a szabályozatlan emberáradattal egyenlő.
    A Fidesz közleményében azt írta: felháborító, hogy miközben Gyurcsány "azzal dicsekszik, hogy mennyi pénzt keres" az Altusszal Brüsszelben, az EU kötelező betelepítési programjáról egyeztet, és azon fáradozik, hogy "megint hátba támadja" Magyarországot.
    Gyurcsány Ferenc és az európai baloldal célja "Európa és a nemzetállamok meggyengítése és az európai kötelező betelepítési program végrehajtása". Hozzátették: szerintük a volt miniszterelnök brüsszeli útja jelzi, hogy "készül a politikai bosszú Magyarország ellen" az uniós betelepítési kvóták elutasítása miatt. 
    Közölték: Magyarországnak joga van ahhoz, hogy önállóan határozza meg bevándorláspolitikáját és a magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy elmondják a véleményüket az uniós kötelező betelepítési kvótákról.